Skrevt d. 27.10-2022

Der er gode grunde til at anskaffe sig en Engelsk Bulldog

9 ting der kendetegner racen.

Anskaf Engelsk Bulldog

1# En hund med en stor personlighed 

Hvis du gerne vil have fornøjelighed og personlighed i en hund, så er en Engelsk Bulldog måske det helt rette valg. Her er der i hvert tilfælde tale om en hunderace der er kendt for at have sin helt egen mening om tingene, men helt uden at den bliver stædig eller modsat af hvad der er nemt at have med at gøre. Faktisk er den bare glad for at lave alle aktiviteter der foregår sammen med familien, men med kløgt og snilde, finder den hurtigt frem til alternative måde at løse de udfordringer den står overfor, til stor fornøjelse for både store og små. 

2# En skøn familiehund 

En Engelsk Bulldog er en vaskeægte familiehund. Til trods for at den tidligere er blevet brugt til tyrekampe, er den nu kun avlet til ren fornøjelse og selskab til familier. Her er den særligt kendt for at udvise en stor glæde overfor børn, hvor den kan lege og være tæt på disse i timevis uden at udvise nogle former for træthed. Der er her tale om en hund der tydeligvis har et stort hjerte og som sætter en ære i at passe på hele menneskeflokken, som både ønsker at være aktiv, men som også nyder enhver lejlighed til at putte i dynerne. 

3# Egner sig til nye hundeejere 

Har du ikke tidligere erfaringer med hunde og hundetræning, så er det ikke utænkeligt at en Engelsk Bulldog kan være det helt rette valg. Her er der i hvert tilfælde tale om en hund der er klog og som ønsker at samarbejde, hvilket er de absolut vigtigste egenskaber når det handler om tilpasning og evnen til at lære nye egenskaber. At have med en Engelsk Bulldog at gøre, kræver dog også at der er tale om en konsekvent træning, da den er snu nok til at kunne finde den letteste vej til belønning og som til tider kan blive en smule stædig og egenrådig. 

4# Nem at aktivere 

Det er ikke svært at aktivere en Engelsk Bulldog, hverken fysisk eller mentalt. Dog kan den ikke klare de hårde, lange fysiske gåture, hvor der er fart over feltet, i hvert tilfælde ikke hvis der er en masse pauser undervejs, men at skulle bruge sanserne og hovedet, er heldigvis det helt perfekte supplement til aktiveringen. En Engelsk Bulldog vil elske at få udfordringer som en del af hverdagen og særligt hvis der er gode godbidder som belønning. 

5# Kan blive din nye bedste ven 

At have en Engelsk Bulldog i hjemmet er en god kombination for dig der har muligheden for at være meget på hjemmefronten. Den vil som oftest meget gerne være i selskab med sine yndlingsmennesker og dette betyder også, at den kan gå dig lige i hælene dagen lang hvis den får muligheden for det. Dette er både en god mulighed for at beskytte dig, men det er også en mulighed for at beskytte sig selv og så elsker den opmærksomhed og nus alle de steder hvor den ikke selv kan nå. At have en Engelsk Bulldog som tro følgesvend vil kunne kræve en masse opmærksomhed, men vil samtidig også hurtigt kunne blive din nye bedste ven. 

Køb Engelsk Bulldog

6# Mindre behov for fysisk aktivitet 

Man siger jo som hund som ejer og det er der måske også noget om, hvis du vælger den rette race til dine ønsker og behov. Hvis du ikke er den der elsker det helt store i forhold til fysisk aktivitet, så er du præcis på samme spor som den engelske bulldog og det er måske lige præcis det du leder efter? Her er nogle af de fysiske begrænsninger dog som følge af den nedsatte mobilitet og forkortede snude, der giver en anatomi med mindre mulighed for at ilte blodet tilstrækkeligt, altså en hund der hurtigt bliver forpustet, træt og alt for varm.  

7# Ingen lange pels at pleje 

Der er ikke lange fine hår over det hele når du har en Engelsk Bulldog i hjemmet. Sammenlignet med andre hunderacer, er det faktisk en hund der er ret nem at pleje, lige præcis når det kommer til pelsen og en faktor som mange familier sætter ret stor pris på. Forår og efterår, når hunden smider sin vinterpels og skifter ud med sommerfrakken og omvendt, så er der lidt flere hår som vanligt, men her skal der blot en gummistrigle eller god tæt børste til i en kortere periode, for at mindske fældningen. 

8# En hund uden den store stemme 

Noget af det som mange hundesøgende personer ligger stor vægt på er, at de ikke ønsker en hund med en høj stemme, der gør af alt og alle der bevæger sig eller virker interessant. Dette er ikke tilfældet for en Engelsk Bulldog, det er i hvert tilfælde ikke en race der er kendt for at gø en hel masse. Dette er dog ikke ensbetydende med, at den ikke kan sige noget når det virkelig gælder, men at hidse sig op over naboens kat kommer forbi vinduet, eller at den ikke lige får selen hurtigt nok på, er altså ikke lige det der kan hidse en Engelsk Bulldog op til at gø. 

9# En formidabel vagthund 

Hvis der er noget der er vigtigt for en Engelsk Bulldog, så er det at passe på familien og alle de mennesker den holder af. Samtidig kan den godt være lidt tilbagetrukket overfor fremmede mennesker der kommer lidt for tæt på territoriet men samtidig frygtløs til en vis grad og dette er den perfekte kombination som vagthund. Du kan være helt sikker på, at den engelske bulldog nok skal fortælle, hvis der kommer indbrudstyve ind i løbet af natten.